Panela - zdravá náhrada cukru

Panela, známa aj ako rapadura, je prírodné sladidlo získané z cukrovej trstiny. Toto tradičné sladidlo, obľúbené najmä v Latinskej Amerike, je cenovo dostupným a zdravším variantom rafinovaného cukru. Má bohatú, karamelovú chuť a jemne zlatistú farbu, ktorá dodáva jedlám a nápojom jedinečný nádych.

Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€3 €6 €11 od €3
Dostupnosť: Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
Kód: 102/200 102/500 102/100 Zvoľte variant
Panela - zdravá náhrada cukru

Podrobný popis

Panela sa vyrába jednoduchým, prírodným spôsobom. Cukrová trstina sa lisuje na extrakciu šťavy, ktorá sa následne varí, kým sa neodparí väčšina vody. Zostáva hustá, karamelová hmota, ktorá sa potom nechá stuhnúť a vytvaruje sa do blokov či paneliek. Tento proces zachováva všetky minerály a živiny prítomné v cukrovej trstine, ako sú vápnik, železo a vitamíny skupiny B.

Použitie
Panela je univerzálne sladidlo, ktoré môže byť použité v rôznych kulinárskych aplikáciách:

  • Sladenie nápojov: je ideálna na sladenie čajov, kávy a horúcej čokolády, dodáva im hrejivú a bohatú chuť.
  • Pečenie a varenie: Môže byť použitá ako prírodná náhrada cukru v receptoch na pečenie, dezerty či marinády.
  • Výroba domácich sladkostí: Používa sa pri výrobe tradičných sladkostí, energetických tyčiniek a zdravých snackov.


V kombinácii s kakaom je panela dokonalým doplnkom na prípravu horúcich kakaových nápojov, čokoládových dezertov alebo kakaových cereálií. Jej bohatá chuť krásne dopĺňa a zvýrazňuje intenzívnu chuť kakaa, čím vytvára harmonické spojenie plné chute a výživných látok.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Podobné produkty